Ik kan de slaap maar moeilijk vatten en ben al een paar keer wakker geworden uit een fantastische droom. De hele energietransitie was voorbij en de CO2 waarden in de atmosfeer waren weer op het niveau zoals het in de oertijd was. En alle energie die nodig is komt is van groene bronnen. Het borrelt van de ideeën in mijn hoofd. Wat zijn er toch veel kansen en mogelijkheden! Voor elk probleem bestaat een oplossing. Ik sta op. ‘Wat een luxe’, realiseer ik mij. En nog verantwoord ook. Mijn boiler wordt verwarmd met groen gas. Net als mijn fornuis waar ik mijn eitjes op bak. Onderweg naar kantoor tank ik fluitend mijn auto vol groen gas. De batterijbestuurders zitten binnen,

wachtend aan de koffie, de gasslimmeriken rijden direct na het tanken door. Onderweg haal ik een vrachtauto in. Geen zwarte rookpluim meer uit de uitlaat. De oplegger is afgeladen met zeewier. Dat is voor de productie van biogas. De dag begint goed. De zon schijnt volop, er staat een mooie wind en er is biogas in overvloed. Een dag vol met duurzame, groene energie. Op kantoor open ik mijn e-mail. Weer een tiental orders. Van over de hele wereld. Onze biogasopwaardeerinstallaties zijn niet aan te slepen…

Dit is een droom maar het kan net zo goed waarheid worden. Ik ben er van overtuigd dat biogas (of groen gas) een prominente rol gaat spelen in de energietransitie van fossiele- naar duurzame energie. Daar geloof ik in en daar werk ik aan. En het is technisch héél goed uit te voeren. De tijd is er rijp voor en steeds meer mensen, overheden en instanties raken overtuigd van de mogelijkheden. Maar misschien moet biogas meer ‘sexy’ worden. Net zoals bij de komst van de elektrische auto. Eerst waren die modellen te lelijk om naar te kijken, daar wil niemand in rijden. En dan komt Elon Musk met een super mooie, designauto die ‘toevallig’ op accustroom rijdt. En in de kortste tijd is het een statussymbool. Van het nieuwste model zijn er twee jaar voor de start van de productie ongezien 500.000 auto’s verkocht. Ik vergelijk de Tesla 3 graag met onze CarborexMS, de meest sexy installatie om biogas op te waarderen.

In andere landen wordt veel positiever over biogas gedacht. En terecht. Elke vorm van energieproductie, fossiel of duurzaam, kent zijn eigen problematiek. Elke nieuwe vorm van energieopwekking heeft de nodige opstart- en aanlooptijd nodig. De biogasbranche is zich nu aan het doorontwikkelen en er is een wereldwijde markt voor. Cruciaal voor het doorbreken van biogas is het op grotere schaal kunnen toepassen waardoor de technologie uiteindelijk wel 40% tot 50% goedkoper kan worden. Op prijs concurreren met energie uit wind, waterkracht, aardwarmte, zon en getijdenverschillen blijft een uitdaging want deze energiebronnen zijn allemaal ‘gratis’. Maar ook hier geldt: alleen schaalgrootte kan duurzame energiewinning rendabel maken. De hedendaagse windmolenparken kunnen nu ook rendabel draaien zonder subsidies.

Met biogas kan dat ook. Ondernemers die hun nek durven uit te steken zullen het interessante verdienmodel steeds meer ontdekken, toepassen en omarmen. Het ‘officiële’ beleid van de regering is gericht op een aandeel van 5% groen gas in 2020 en 50% in 2050. Zelf denk ik dat 10% in 2020 en 50% in 2030 goed haalbaar is. Ambitieus? Ja, maar waarom niet? De techniek is er klaar voor. In Duitsland zijn er al 10.000 biogasinstallaties. In Nederland kan dat ook. Het vereist wel een lange adem en visie. Van de overheid, het bedrijfsleven en van de maatschappij. Wij vragen een koers waar wij ons de komende 25 of 50 jaar op kunnen richten. En willen nog meer samenwerken met kennisinstellingen, binnen een goed ondernemersklimaat met duidelijke kaders en flexibele wetgeving. De overheid zou niet alleen innovatie moeten stimuleren maar ook de introductie van nieuwe producten in de markt moeten ondersteunen en zonodig faciliteren. Wij hebben behoefte aan een thuismarkt die gebruikt kan worden als ‘showcase’, als etalage. Nederland heeft de expertise voor de productie van biogas in huis en weet alles over vergisting, vergassing, opwerking en ontzwaveling. Laten wij daar ons voordeel mee doen! De potentie voor export en werkgelegenheid is enorm.

Biogas, groen gas of biomethaan is de ideale transitie brandstof. Een praktisch voorbeeld: Nieuwbouw huizen kunnen beter niet meer worden aangesloten op het gasleidingnet. Logisch, er zijn nu betere, duurzame en goedkopere vormen van energie beschikbaar. Maar om de bestaande 4 ¼ miljoen huizen daar voor geschikt te maken en om te bouwen is niet realistisch. 350 huizen per dag… dan zijn wij in 2050 nog niet klaar. Maar dat hoeft ook niet. De oplossing is simpel en goedkoop en heet: Groen Gas. De infrastructuur bestaat er al, een gigantisch netwerk van gasleidingen naar fornuis en verwarmingsketel. En groen gas is net zo goed als aardgas. Voor mobiliteit geldt hetzelfde. Verbied sjoemelende diesel- en slurpende benzinemotoren. En stimuleer de aanpassing van brandstofmotoren die prima presteren op bioCNG en bioLNG; dus groen gas. En biogas kan ook worden omgezet naar stroom, warmte en veel nog veel meer.

Er is biomassa voldoende. Mest, slib, GFT, stortplaatsen, afvalwater… En met de huidige technologie vergisten wij net zo makkelijk microalgen, eendenkroos, hout, gras en zeewier. Ik zie het al voor mij: op de Noordzee tussen de windmolens, eindeloze zeewiervelden. En nog een stapje maar wel wat kilometers verder… In de droge, hete steppen en woestijnen groeit de vijgcactus probleemloos zonder enige vorm van irrigatie. Laat deze plant nu uitermate geschikt zijn voor vergisting naar biogas, met een zeer hoog energierendement. Hoe mooi is dat beeld? In de Sahara tussen de zonnepanelen, eindeloze akkers Nopal cactus.

Mijn droom heeft mij wakker geschud. Ik stroop de mouwen op ga en mijn ideeën concreet maken. Ook al is DMT inmiddels een wereldspeler op het gebied van biogas opwaarderen en hebben wij al meer dan 30 installaties in meerdere landen geleverd, ik ga weer nieuwe businessmodellen ontwikkelen. Met ons operationeel leasefonds BioLease (met een unieke financiering uit de cashflow) zullen wij nieuwe klanten over de streep trekken om biogasopwaardeerinstallaties aan te schaffen. Wij gaan een demonstratieproject bouwen met nieuwe biogas opwaarderingtechnologie. Ons eigen DMT-wagenpark gaat rijden op groen gas. Wij bouwen een bioLNG installatie in Friesland en het groen gas wordt gebruikt voor transport over land en water. En wij installeren Turbotec thermische druk hydrolyse installaties in Engeland, Polen en Canada. Ik geloof in het mogelijke en dat wij met z’n allen alsmaar verder kunnen bouwen aan een schone en welvarende toekomst.

Die droom wordt werkelijkheid.

A special thanks to our project team who made this smoot Gas-to-Grid at the biogas facility in Vestjysk possible.
Some might even say that the’ve never expierenced such a smooth injection into the Grid. This corporation between these local farmers sets a great example and we are very glad to be part of it.

 

Robert Lems

Congratulations on your 12,5 years anniversary with DMT!

This company’s future is clearly to be prosperous with team members like you.
Thank you for your dedication!

Erwin Dirkse

“Talent is mooi, ambitie is beter”. Een kopregel boven een artikel in de krant. Mijn oog viel er direct op. Niet zo verwonderlijk want zonder de strekking van het artikel te kennen had ik wel een idee waar het over zou gaan. Ik was het er nu al mee eens. Toch maar even gelezen. En ja, ik vond al snel bevestiging van wat ik dacht: de succesfactor voor een topcarrière zit voornamelijk in je eigen wil. Wie wil je zijn, wat wil je worden, welke doelen wil je bereiken, wat is jouw motivatie? Talent is mooi meegenomen maar het succes moet uit jezelf komen. Bij DMT ben ik dan ook blij als medewerkers, naast veel kennis en kunde, ook karakter tonen en een positieve houding laten zien. Dat eerste kun je leren, het tweede heb je van jezelf.

Lees verder

Alleen het beste resultaat is goed genoeg voor jou. Als onze nieuwe service engineer snap jij wat onze klanten nodig hebben en jij zorgt ervoor dat alles op site geregeld is daarnaast help je de klant bij het (periodieke) onderhoud.

Reizen voor je werk vind je leuk en je wordt gedreven door techniek. Als sleutelaar ben jij altijd op zoek naar een betere en efficiëntere manier en steekt jouw mening hierover niet onder stoelen of banken. In deze functie heb je veel vrijheid maar ook veel verantwoordelijkheid. Als je dat leuk lijkt lees dan snel de rest van de vacature door op de onderstaande link te klikken en/of neem contact op met Tong-Sja.

Tot snel!

Carrière

“Talent is mooi, ambitie is beter”. Een kopregel boven een artikel in de krant. Mijn oog viel er direct op. Niet zo verwonderlijk want zonder de strekking van het artikel te kennen had ik wel een idee waar het over zou gaan. Ik was het er nu al mee eens. Toch maar even gelezen. En ja, ik vond al snel bevestiging van wat ik dacht: de succesfactor voor een topcarrière zit voornamelijk in je eigen wil. Wie wil je zijn, wat wil je worden, welke doelen wil je bereiken, wat is jouw motivatie? Talent is mooi meegenomen maar het succes moet uit jezelf komen. Bij DMT ben ik dan ook blij als medewerkers, naast veel kennis en kunde, ook karakter tonen en een positieve houding laten zien. Dat eerste kun je leren, het tweede heb je van jezelf.

Deze theorie past helemaal bij onze visie en missie, samengevat in DMT’s Big Five for Live. Ook daarin onderschrijven wij het belang van ‘een team met enthousiaste medewerkers (ons grootste kapitaal) dat voortdurend bezig is zichzelf te verbeteren door werkervaring en training’. De omgeving waarin dat moet gebeuren moet uitdagend en stimulerend zijn en wij als DMT moeten (en dat willen wij ook) die voorwaarden scheppen. Alleen dan kunnen onze werknemers het beste uit zichzelf halen. Dat is wat ik als manager probeer te doen: het beste in mijn medewerkers naar boven halen. Hoe? Tja, dat vind ik lastig te omschrijven want nee, ik vind mijzelf helemaal geen manager. Ik ben meer een ondernemer en ik omring mij het liefst met mensen die ook zo zijn. Die weten wat er moet gebeuren, wiens ambitie wordt gedreven door een innerlijke motivatie en die weten wat het beste is voor hun zelf en voor het bedrijf. Geen micromanagement voeren maar medewerkers juist vrijheid en ruimte en verantwoordelijkheid geven. Ik zie graag dat mijn medewerkers écht nadenken over de invulling van hun leven. Waarmee ik wil zeggen: niet alleen maar doen maar vooral weten waarom je het doet. Daar kan ik wel uren over praten, het is bijna een stokpaardje van mij. Logisch ook want ik weet uit ervaring dat het zo werkt. In ieder geval bij DMT. Het is de enige manier om als bedrijf duurzaam te kunnen groeien.

Wij hebben een bijzondere ‘club’. Als bedrijf met circa 50 medewerkers nemen wij best wel een bijzondere positie in. Ruim een derde van onze mensen is academicus, een derde deel is vrouw en 20% heeft een andere nationaliteit. En onze producten en diensten gaan voor meer dan vijfennegentig procent naar het buitenland, naar meerdere landen over de hele wereld. Ik vind dat prachtig, dat doen wij toch maar mooi even vanuit het Friese dorpje Joure. Ach, wat zegt dat nu nog in deze moderne tijd. Ik ben binnen anderhalf uur op Schiphol. Ik ‘skype’ met mijn medewerkers in Verwegistan … als zaten ze om de hoek. Via onze server kunnen wij op bijna elke plek op de wereld bestanden uitwisselen. Wij hebben eigen kantoren in Amerika, Canada en Maleisië en in vele landen verkoopagenten. Soms denk ik voor de grap net zoals Karel V, de keizer die in de 16e eeuw regeerde over het grootste Europese Rijk ooit, inclusief de Amerikaanse en Aziatische gebieden: “In mijn koninkrijk gaat de zon nooit onder”. Zonder grootspraak: toch niet slecht voor een Fries MKB bedrijfje?

Al eerder schreef ik: onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal. Zo redenerend zou je kunnen zeggen dat het bedrijf alleen maar meer waard wordt als er meer medewerkers komen. Feitelijk is dat zo, als je de goede mensen maar weet aan te trekken. Die een meerwaarde betekenen voor het bedrijf. Die én veel kennis hebben én de goede ondernemersinstelling hebben. Deze zogenaamde ‘High Potentials’ zijn er wel maar die heb ik nog niet zomaar in Joure. Nu zou de lezer kunnen denken dat deze Blog bijna geschreven is als een wervingsadvertentie. Nou… dat is eigenlijk ook zo. Voor ambitieuze medewerkers is er altijd plaats. En wij hebben een hoop te bieden, wellicht meer dan een multinational. Voor een internationale carrière hoef je niet naar Shell, Philips of Unilever… Nee, ik zie DMT juist als dé ‘MKB multinational’. Juist omdat wij een relatief klein bedrijf zijn bestaan er volop carrièremogelijkheden, vooral ook in het buitenland. Want wie over de grens wil gaan…. wij helpen hun de koffers pakken. Zeg het maar: Amerika, Azië, Afrika wellicht? Dankzij onze internationale inspanningen zijn wij als DMT belangrijk gegroeid. Medewerkers van ons zijn uitgevlogen naar Noord-Ierland, Amerika en Maleisië en hebben zich daar gevestigd. Andersom zijn er studenten als trainee uit onder andere Tsjechië, Roemenië, Frankrijk, Spanje, Griekenland naar Joure gekomen en zijn hier gebleven. En werken buitenlandse trainees weer in andere landen voor projecten van DMT, zoals bijvoorbeeld een paar jaar geleden een aantal trainees uit Spanje in Engeland waren gestationeerd. Ik vind dat prachtig: die verschillende culturen verenigd in eenzelfde ambitie en doel. Ik zie dat weerspiegeld als er elke dinsdag bij ons op kantoor gezamenlijk wordt geluncht en een keer per kwartaal in ons DMT café. Tijdens dit soort bijeenkomsten wordt er vaak door iemand een ‘pitch’ gehouden of is er een spreker van buitenaf. Dit werkt zeer inspirerend en is goed voor de samenhang in het team.

Want met talent alleen wordt je nog geen kampioen. Volgens het aangehaald artikel komt er meer bij kijken en claimen ze vijf belangrijke succesfactoren om professioneel op de toppen van je kunnen te opereren: 1. ‘wees leergierig’, 2. ‘wees toegewijd’, 3. ‘heb je vak lief’, 4. ‘kies de juiste omgeving’ en 5. ‘weet wanneer het voorbij is’. Zonder al te veel uitleg weet de lezer wel wat er hier wordt bedoeld (en anders verwijs ik u graag naar het artikel van Annemiek Leclair in het NRC van 10 juni).

De vraag die iedereen zich in zijn of haar carrière alsmaar moet stellen is deze: Wat wil ik? Wat drijft mij? Wat is mijn doel? Mensen die daar een duidelijk antwoord op hebben en waarvan hun doelen overeenkomen met die van DMT nemen wij graag aan boord. Met zo’n instelling kunnen wij met z’n allen verder bouwen aan een schone en welvarende toekomst.

Erwin Dirkse / CEO