Gas ontzwaveling in een rioolwaterzuivering installatie

Ontzwaveling van biogas en syngas is noodzakelijk om corrosie en SOx emissies te voorkomen. Biogas wordt geproduceerd door het vergisten van biologisch afval en wordt beschouwd als een van de belangrijkste bronnen van hernieuwbare energie. Zowel biogas als syngas kan zwavelwaterstof (H₂S) bevatten, daarom is ontzwaveling van essentieel belang.

Voordelen van de Sulfurex zijn de relatief kleine footprint, de efficientie en capaciteit, het gemakkelijke onderhoud en de lage operationele kosten. De onderstaande projecten werden gebouwd in Auckland, Nieuw-Zeeland en in Shafdan, Israël. Het project in de Shafdan regio bestaat uit vier kolommen en is de grootste Sulfurex®BF gebouwd voor een waterzuiveringsinstallatie.

Auckland, Nieuw-Zeeland

dmt-rosedale-newzealand-web
2016 Sulfurex®BF, 700 Nm3/h biogas uit afvalwater zuiveringsinstallatie
Het biogas bevat 3000 ppm H₂S, verminderd tot 100 ppm
Product: groen gas

Meer referenties in ontzwaveling

Shafdan, Israël

shafdan-israel_sulfurexbf_2016web

2016 Sulfurex®BF, 4 kolommen
Biogasflow 7.150 Nm³/h
Van 4,000 ppm tot minder dan 50 ppm H₂S
Product: Brandstof om elektriciteit te maken

Conventionele afvalwaterzuivering installaties zijn gericht op efficiënte verwijdering van vervuilende componenten. Dit wordt gewoonlijk gedaan door middel van beluchting en afscheiding van gevormde biomassa uit het gereinigde water. Na de behandeling zal het water op het oppervlaktewater of via ondergrond irrigatie worden afgevoerd. Introductie van zuivering stappen na deze behandeling systemen opende de mogelijkheden om water te hergebruiken voor zowel irrigatie of zelfs drinkwater.  DMT implementeert ook deze oplossingen met TurboTec, het toepassen van thermische hydrolyse.

Meer referenties in ontzwaveling

Product omschrijving, Gas ontzwaveling