Aardappel-, chocolade- en granenafval levert groen gas in Poundbury

Poundbury werd opgericht om de meest moderne en zelfvoorzienende stad in het Verenigd Koninkrijk te zijn. Ondersteund door duurzaamheid ambassadeur Prins Charles, die de Carborex®MS in 2012 opende, kan deze eerste commerciële installatie van Europa op de lange termijn 56.000 woningen van groen gas voorzien. Prins Charles sprak bij de opening de wens uit dat het project Poundbury als voorbeeld dient voor een netwerk van installaties dat groen gas verstrekt aan lokale gemeenschappen.

“As time has gone on, the Princes’ interests and the world’s concerns have moved on to encompass sustainable energy. The plant has spun from that and a desire to provide energy for the Poundbury development.”
Andrew Phillips, rural director of finance at the Duchy of Cornwall

Carborex®MS 650
Grondstof: Biogas uit landbouwproducten en voedselafval
Het upgraden van 650 Nm³/h
Product: injectie het gasnet

Membraan technologie werkt zonder water of chemicaliën

De installatie maakt gebruik van een proces dat bekend staat als anaerobe vergisting. In dit proces wordt voedsel afval afgebroken met afval van een nabijgelegen chocoladefabriek, een ontbijtgranen producent, een aardappelverwerker en maïs gewassen van lokale boeren. Het geproduceerde biogas wordt opgewaardeerd tot zuiver methaan door een biogas opwaardering installatie van DMT, de CarborexMS. Het methaan wordt geinjecteerd in het lokale gasnet om huishoudens van energie te voorzien.

Eerste commerciële installatie van Europa

Poundbury was de eerste commerciële installatie in Europa die gebruik maakte van membraan technologie met selectieve membranen. Deze technologie heeft vanaf 2012 opwaardering met chemische oplosmiddelen of hoge druk waterwassing verdrongen van de markt. De Carborex®MS werkt zonder chemicaliën en toevoeging van water. De installatie is gemakkelijk te bedienen, (‘plug and play’), heeft een minimale milieubelasting en geen hoge kolommen zoals andere systemen.

carborex_ms

Bronnen, met meer informatie:
http://www.bbc.com/news/business-32690765
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-charles/9685113/Prince-Charles-takes-on-energy-giants-with-biogas-plant.html