Kunt u het zich voorstellen dat de Waddenzee aan het eind van deze eeuw mogelijk niet meer bestaat? Dat er bij eb geen zandplaat meer droog valt, er geen pier meer te steken valt, er geen zeehondjes meer liggen te zonnen en er weer een uniek werelderfgoed van de lijst kan worden geschrapt? Ondenkbaar toch? Maar niet als wij weten dat de Noordzeespiegel tegen die tijd tussen de 50 en de 70 centimeter is gestegen! Als wij zo doorgaan met het opwarmen van de aarde dan komt het er onherroepelijk van. Of is dit doemdenken?

De nieuwe blog van Erwin Dirkse staat online. Lees hier meer

Terwijl de bomen zich weer van hun groene kant laten zien, caravans en boten uit de winterstalling worden gehaald, de buitenhoreca weer langzaam wordt ingenomen door ‘terrasjepikkers’ en je bij de weg oversteken weer vol op je hoede moet zijn voor navelstarende sportfietsers, is de kabinetsformatie, ruim een maand na de verkiezingen, nog steeds niet afgerond. In de zakenwereld is zoiets ‘ondenkbaar’. Wij kunnen het ons niet permitteren lang over beslissingen te doen. Laten wij het liggen? Dan worden wij links en rechts ingehaald
door de werkelijkheid. Ik begrijp het wel… het is een politieke kwestie. En een coalitie tussen rechts en links kan niet zonder compromissen en een ferm potje handje drukken. Maar als dan de onderhandelingen zelfs mogen opschuiven voor een ‘papadag’ denk ik wel eens: ‘kom op zeg, wij hebben niet alle tijd’. We moeten door!

Lees hier de rest van de blog

 

Volgens een artikel in De Correspondent, een online nieuwsmedium, is de uitstoot van methaan minder gedaald ten opzichte van 1990. Vanuit de overheid wordt gerapporteerd dat we 43 % minder methaan uitstoten sinds 1990. Uit recente metingen van een klimaatonderzoeker is gebleken dat de uitstoot met 20% is gedaald.

Alternatieven voor methaan zijn beschikbaar en eenvoudig toe te passen. Daarvoor heeft DMT Envitonmental Technology de Cabrorex®MS ontwikkeld. De Carborex®MS zorgt voor schone energie door het biogas op te waarderen tot biomethaan. Dit biomethaan kan worden gebruikt voor auto’s als brandstof in de vorm van CNG of in het gasnetwerk worden geïnjecteerd. Trucks en auto’s kunnen rijden op dit gas, huishoudens worden ermee verwarmd en men kan er op koken.

Biogas ontstaat bij anaerobe vergisting (zonder zuurstof) van verschillende soorten afval. Afvalsoorten die geschikt zijn komen van akkerbouw, waterzuiveringsinstallaties of afvalbergen met huishoudelijk afval. De voordelen van het opwaarderen van biogas zijn dat het afval wordt hergebruikt, er is veel minder uitstoot en daarnaast is de CO₂ van biogas dat wordt uitgestoten schoon. Het gebruik van biomethaan zorgt dus voor vermindering van CO₂ uitstoot.Het groene gas is een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen en een goede efficiënte manier om de waardevolle componenten uit het afval te hergebruiken.

Uitstoot van methaan heeft grote invloed op de opwarming van de aarde. Dat snel iets moet gebeuren is wel duidelijk.

We Value Your Waste

Klik hier om het volledige artikel over de methaanuitstoot in Nederland te lezen.

 

Vandaag is de eerste blog van Erwin Dirkse, directeur van DMT Environmental Technology, gepubliceerd. In deze blog reflecteert Erwin op de komende verkiezingen in Nederland en de keuzes die gemaakt gaan worden. Hoe verhoudt de ruimte voor ondernemerschap in de programma’s van de partijen zich tot keuzes met betrekking tot milieu- en klimaatdoelstellingen? Met de nodige humor loodst Erwin zichzelf van kies-pijn naar kies-advies.
https://erwindirkse.blog/

On the 29th of October 2016, the contract to deliver the first CarborexMS 350 in Viljandimaa, Estonia, was signed. This project, which will be the first biogas upgrading plant in Estonia, will be built on the property of a big farm in Viljandimaa in the south of Estonia. The feedstock for the digester consists of cow manure. Like the CarborexMS in Poundbury that marked the kick-off of building a series of DMT CarborexMS plants in the UK, this project is a pilot plant for Estonia.

Estonia is the frontrunner in Eastern European countries with high ambitions in renewable energy goals. Next to numerous investments in wind- and solar power to achieve the 2020 climate goals, the Estonian Government now starts to invest in biogas upgrading to also reach their ambitious goals in renewable fuel for transport. A program to change the public transport of Estonia to run on power and CNG has now started with an investment for the first project in Viljandimaa. The CarborexMS will be delivered in August 2017, and will produce 150 kg/CNG per hour.

The Dutch-based DMT-ET is currently building biogas upgrading plants in Denmark, United Kingdom, the Netherlands, USA, and this first biomethane production plant in Estonia. In U.K. alone DMT-ET delivered thirteen biogas upgrading plants, with extra technology for the production of BioLNG and BioCNG and fuelings stations. DMT-ET will continue to do so in her challenge to create a clear and prosperous future.