Carrière

DMT Environmental Technology richt zich op het creëren van duurzame oplossingen. De technologie die we maken, wordt wereldwijd geleverd. Daarom spreken onze medewerkers meerdere talen en ontmoeten ze overal gelijkgestemde mensen. Dennis van der Woude kwam als student bij DMT, rondde zijn studie af en is nu een DMT Field & Commissioning engineer. Op de bovenstaande foto heeft hij onlangs de nieuwe SulfurexBF voor de waterzuiveringsinstallatie in Rosedale, Auckland, Nieuw Zeeland, in bedrijf gesteld. Talenten op het gebied van technologie, marketing of verkoop die zich willen ontwikkelen en die ook willen investeren in een schone en welvarende toekomst, zijn welkom om contact met ons op te nemen!Big Five For Life DMT werkt volgens het succesvolle principe ‘The Big Five for Life’. Dit principe combineert de belangrijkste doelen van elk van onze medewerkers met de vijf belangrijkste doelen van ons bedrijf. The Big Five for Life is een methode die gebruikt wordt om bedrijven en mensen succesvoller te maken. Sijbe Bonsma, onafhankelijk HR manager bij DMT: “De ultieme uitdaging is het koppelen van de motivatie van individuele medewerkers aan de doelstellingen van het bedrijf. Dit levert een organisatie op waarin iedereen enthousiast, gepassioneerd en gericht is op gemeenschappelijke doelen.”


Big Five For Life Video Het onderscheidt DMT in elk opzicht binnen de branche. De prestaties verbeteren nog meer en het bedrijf is klaar voor toekomstige groei. John P. Strelecky heeft het concept van The Big Five for Life ontwikkeld en hij beschrijft de beginselen in zijn boek “The Big Five For Life – Vervul je vijf grote levenswensen.” De visie van Strelecky heeft ons geïnspireerd bij onze dagelijkse werkzaamheden, net zoals het dat heeft gedaan met zakelijk leiders over de hele wereld. Zie voor meer informatie over The Big Five for Life
Meer informatie


Working@DMT

Vacatures

Wil je werken in een creatief, dynamisch en snel groeiend internationaal bedrijf? DMT Environmental Technology biedt de gelegenheid om deel te nemen aan diverse projecten wereldwijd. We ontwikkelen en realiseren technologieën voor lucht-, gas- en waterzuivering. We richten ons voor de nabije toekomst op de ontwikkeling van technologieën voor het produceren van duurzame energie en het opwaarderen van biogas, wat direct bijdraagt aan nieuwe circulaire economieën. Werken bij DMT betekent werken met creatieve, energieke, uitmuntende en enthousiaste projectteams. Studenten, jonge technische talenten en ervaren talenten zijn van harte uitgenodigd een open sollicitatie sturen.

Service Engineer 

DMT te Joure

Ben jij een echte sleutelaar die het leuk vindt om regelmatig de wereld over te reizen voor je werk? Bedien jij met jouw kennis en kunde onze klanten en help jij ze bij het onderhouden van onze installaties? Ben jij iemand die gedreven wordt door techniek en de ontwikkelingen in je vakgebied goed op de voet volgt? Dan ben jij onze nieuwe service engineer!

Onze missie
‘A clear and prosperous future’, daar is het bij DMT Environmental Technology allemaal om te doen. We streven naar een groene en welvarende toekomst en dat doen we door onze expertise in te zetten bij het ontwikkelen van slimme technologieën. We helpen onze klanten bij het behalen van hun milieudoelstellingen. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de service aan onze installaties, je geeft heldere uitleg aan de klant over onze installaties en de bediening ervan. Je houd je bezig met onderhoud, start up en commissioning van onze installaties. Je faciliteert onze klant met bedieningsinstructies, proces- en onderhoudsprocedures en speelt een actieve assisterende rol bij het en in bedrijf stellen van onze installaties.

Zoals gezegd ben jij verantwoordelijk voor de service aan onze installaties. Dat betekent dat je met field-data aan de slag gaat om het product te verbeteren, (door) te ontwikkelen of zelfs meewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Je signaleert probleemsituaties op het juiste moment en jij bent prima in staat om zowel zelfstandig als in groepsverband je werkzaamheden uit te voeren. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet want een goed resultaat en een tevreden klant is voor jou het belangrijkst.

Wat vragen wij van jou?
Ben je op zoek naar een dynamische omgeving en ben je, net als onze installaties, internationaal georiënteerd? Dan zit je bij DMT goed. Wij zijn op zoek naar iemand die heel erg klant- en service gericht is. Je hoeft dit uiteraard niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met collega’s binnen je eigen team. Daarnaast werk je natuurlijk ook met andere collega’s, leveranciers en klanten.

Verder vragen we het volgende:

 • Je hebt MBO +/HBO WTB, E&I (werk- en denkniveau);
 • Internationale ervaring in een soortgelijke functie (gas, olie, installatiebouw), waar je gesleuteld hebt aan grotere draaiende delen (compressoren/pompen etc.);
 • Je bent flexibel, creatief, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent bereid om veel voor je werk te reizen;
 • Dat je naast Nederlands ook perfect Engels en (eventueel) Frans of Duits spreekt en schrijft;
 • Kennis van/ affiniteit met proces, electro-, en besturingstechniek;
 • Affiniteit met de milieutechnologie markt.

Waarom DMT?
Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van milieutechnologie met name in biogas opwaardering. Het is onze passie om met ‘slimme’ clean tech installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melle Hoekstra, manager Operations, mhoekstra@dmt-et.nl of telefoon 0513-636789. Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief graag voor 15 augustus 2017 aan Tong-Sja Lau, HR Adviseur, tslau@dmt-et.nl.

In week 35 vindt de eerste gespreksronde plaats.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

(lead) Process Engineer

DMT te Joure

Ben jij een uitstekende process engineer die met jou kennis de rest van het team op sleeptouw neemt? Word dan onze nieuwe lead engineer!

Onze missie

Een groene en welvarende toekomst, dat is bij DMT Environmental Technology waar we naar streven en hetgeen we bereiken door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean technologie. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en verrichten van proces engineering. Je houdt je bezig met het proces technisch ontwerp en waarborging van voortgang, performance, kwaliteit en veiligheid. Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied goed in de gaten. Je bent klant- en servicegericht en vertaalt trends en signalen door naar de ontwikkeling van (nieuwe) processen en producten. Hierbij werk je nauw samen met collega’s binnen je eigen team, maar ook met andere collega’s, leveranciers, kennisinstellingen, klanten en partners.

Je bent prima in staat zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren en bewaakt hierin je eigen planning. Daarnaast vind je het leuk om anderen aan te sturen. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet en je gaat voor een goed resultaat. Je vindt het een uitdaging om in een dynamische omgeving te werken.

Wat vragen wij van jou?

– HBO/WO chemische technologie / procestechnologie (werk- en denkniveau);
– Ruime (internationale) ervaring in een soortgelijke functie (gas, olie, installatiebouw);
– Je beschikt over uitgebreide technologische en biologische kennis;
– Je bent creatief, resultaat- en oplossingsgericht;
– Je bent klantgericht en beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
– Je bent bereid om voor je werk te reizen;
– Dat je naast Nederlands, ook perfect Engels en (eventueel) Frans of Duits spreekt en schrijft;
– Affiniteit met de milieutechnologie markt.

Waarom DMT?

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

Voor meer informatie neem je contact op met of Mans Loman van Loman Recruitment, waaraan deze procedure is uitbesteed. Via 06-41312488 of loman@lomanrecruitment.com. Ook ontvangen wij graag je CV en motivatie op dit e-mailadres.

DMT Environmental Technology te Joure

Onze missie

To create the clear and prosperous future. Dat is waar we naar streven bij DMT Environmental Technology en we bereiken dat door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean tech oplossingen. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vanwege de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

E&I Engineer (fulltime)

 De verdeling werkzaamheden is globaal als volgt:

 • E&I Engineer 35%;
 • E&I Supervisor bij testen en opstart 35%;
 • Projectleider ondersteunen op gebied van E&I 30%.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en vernieuwing en aanpassing van processen en producten van onze (inter)nationale projecten voor wat betreft het E&I. Dit doe je vanaf de startfase van het project tot en met de gebruikersfase van de installatie (het product) aan de klant. Je onderzoekt op basis van P&ID en adviseert over de mogelijkheden bij de opzet van E&I-systemen. Je stuurt, controleert en bewaakt processen: je maakt aanvragen voor de E-system integrators, bewaakt de voortgang, kwaliteit en samen met de projectleider de kosten. Vervolgens neem je schakelkasten software en installatie af. Dit doe je aan de hand van checklijsten en rapportages en je rapporteert afwijkingen aan de projectleider en houdt actiepuntenlijsten bij. Je doet er alles aan wat nodig is om een product zo goed mogelijk voor DMT en de klant binnen tijd en kosten op te leveren. Je werkt op een effectieve en efficiënte manier.

Je faciliteert onze klant met bedieningsinstructies, procedures en onderhoudsprocedures. Je speelt een actieve rol bij het opstarten en in bedrijf stellen van onze (inter)nationale installaties. Daarbij ben je in staat om oorzaken van afwijkingen ook te ontdekken en op te lossen als ze niet E technische van oorsprong zijn. Je signaleert probleemsituaties op het juiste moment.

Je bent prima in staat zelfstandig en in groepsverband je werkzaamheden uit te voeren. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet en je gaat voor een goed resultaat.                              

Wat vragen wij van jou?

 • HBO E/I (werk- en denkniveau);
 • Je ben in bezit van VCA VOL;
 • Een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met projecten in de USA in een vergelijkbare situatie is een pré;
 • Je bent bereid om regelmatig langere tijd voor je werk te reizen;
 • Je bent analytisch sterk, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je hebt kennis van besturingstechnieken (PLC en Scada) en Energietechniek in de ruimste zin van het woord en van telecommunicatie en ICT in relatie tot de DMT-installaties;
 • Voldoende kennis van machinerichtlijn en NEN 3140;
 • Je hebt goede kennis van Atex en Classified area’s voor de USA;
 • Je hebt goede kennis van procestechniek en regeltechniek met name in relatie tot (bio) gas;
 • Dat je naast Nederlands, ook perfect Engels en (eventueel) Duits spreekt en schrijft.

Waarom DMT?

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melle Hoekstra, manager Operations, mhoekstra@dmt-et.nl of telefoon 0513-636789.

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief graag 14 juli 2017 aan Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Market Intelligence and Business Strategy, internship

Sustec B.V. a full DMT Environmental Technology daughter, provides sustainable technologies for a circular economy. With a focus on thermal hydrolysis processes and resource recovery, we offer our customers TurboTec® and NutriTec® installations, supportive consultancy and laboratory services, pilot testing, engineering and operational support.

Sustec has realized full-scale references of its product the TurboTec® in the Netherlands. Today, we are building on the new gained network provided by DMT and are actively expanding our business towards other market segments. Our ability to excel depends on the integrity, knowledge, imagination, skill, diversity and teamwork of an individual like you. To this end, we strive to create an environment of mutual respect, encouragement and teamwork.  As part of our global team, you’ll have the opportunity to collaborate with talented and dedicated colleagues while developing and expanding your career.

We are looking for Market Intelligence and Business Strategy Intern to assist Market Research and Competitive Intelligence with surveys of specific market data and customer preferences. You would need to understand impact of the product for the customers in order to evaluate whether or not a market is viable You will research the market in pre-selected EU countries, analyze trends, research drivers, build House of Qualities, draft up country development plans and work jointly on developing contacts within those countries together with the team.

You will be working mainly from our office in Wageningen, however you will also be travelling on a frequent base to DMT headquarters in Joure and when required participate in trips abroad to gather market intelligence.

What should your background be

Education

Currently a 3rd years or higher pursuing minimally a Bachelor’s degree in Business, Marketing, Market Research, or related field

Required

 • Strong communication and presentation skills
 • Capacity to understand technical processes
 • Ability to multi-task
 • Working knowledge of Microsoft Office

Preferred

 • Knowledge of data collection methods (polls, focus groups, surveys)
 • Strategic and analytic thinker
 • Multi-ligual (English, German, Spanish)

Why work for Sustec, part of DMT group?

Our employees are the key to our company’s success.  We demonstrate our commitment to our employees by offering an inspiring working environment where We give you the freedom to work your job the way you want, you’re the professional and will remain responsible at all times. We like having short communication lines and we tend to be quite direct. That can be though but is challenging and dynamic at the same time. We’re ambitious and work hard.

At DMT we believe in the Big 5 for Life initiative which is about aligning organizational and personal goals and needs to create a productive and energetic environment. We believe in renewable energy and truly look forward to working with someone who does too. This is what really drive us; a clear and prosperous future.

DMT Environmental Technology is a highly innovative engineering company operating on the cutting edge of green technology. We develop technologies for biogas upgrading, desulphurization and waste water treatment, and bringing them to market. DMT consists of a young dynamic team of approximately 5o employees, and is located in Joure, the Netherlands.

DMT is offering this internship position for a student from a University of applied Sciences, in the field of Communications and Social Media. The assignment: Research on the targetgroups in one of our focus countries: How do they behave on social media and how can we reach them best? Our focus countries are European countries, Malaysia and USA.

In addition to this assignment you contribute to daily practice of communications, with an emphasis on searching and posting current news, writing press releases and organizing translations for our communication items. Because of our international business knowledge of the English language is an advantage.

To apply for this internship, please email your CV and motivation letter before the 7th of Januari 2017. To our interns a small compensation will be paid.

Marjan Poutsma, Communications  +31 (0) 513 63 67 89, e-mail: mpoutsma@dmt-et.nl

Geïnteresseerd?
Tong Sja Lau HRM Neem contact op met Tong-Sja Lau DMT
Human Resources

DMT Environmental Technology
Postbus 231, 8440 AE Heerenveen
Tel.: 0513-636789


Studenten bij DMT

DMT werkt samen met universiteiten wereldwijd, op het gebied van techniek en internationale marketing. DMT heeft elk half jaar circa 6 studenten uit verschillende landen. Ze werken aan een individueel project, in samenwerking met onze afdeling Onderzoek en Ontwikkeling, of Marketing en Communicatie. We bieden de studenten huisvesting en een bescheiden vergoeding. Maar vooral bieden we hen deelname aan in een snel groeiend bedrijf dat toonaangevend wil zijn op het gebied van innovatie voor schone technologische oplossingen.


At the first intake we discussed the subject for my research. DMT-ET wants to expend their business to Asia and starting in Malaysia. My supervisor told me that he wanted me to join him in a ”fact finding mission” to Malaysia. It was an amazing start of my internship and gave me a lot of insights and contacts to start the research. After a few months of research I had written my bachelor thesis and presented it to the director and supervisor. After my internship they asked me to work for another three months at DMT-ET. DMT is still developing the Malaysian market but they took my report seriously and used it to expand DMT-ET in Asia. For me it was a great ten months at DMT-ET. I learned a lot from great people in the office and they gave me the freedom, responsibility and trust to deliver the reports on my own way. That’s something I really appreciate. I can only say one more thing: if you get the chance to apply for a marketing or other internship JUST DO IT, you will never regret it! Martijn Breen

It led me to working on biogas upgrading, a field in which I had basically no knowledge. My mission was to reduce the capital expenditure of the Carborex®MS, an installation treating and enriching the biogas in methane. Thereby I made simulations on specific software and I collaborated in the development of Matlab model. I also studied the market, its potential and the different competitors. From a personal point of view, this internship encourages me to keep working in the field of biogas, whatever the field, production or biogas treatment. I really appreciated my work by its diversity, not only restricted to a scientific part. I learnt a lot about the market, the technologies but I also learnt to keep a critical eye on the information and results that I found, especially by simulations. It was a formidable human experience, professionally and personally enriching. All the interns work in the same office, and if you are lucky, you could live in Rohel, Friesland (NL) with others interns. The work atmosphere was really motivating, friendly and people very helpful. My only advice: apply to do your internship here!!! Gaël Dupré.

However, I can now assure that this was one of the best experiences I’ve ever had! The project I worked on was based on finding the most promising markets for hydrogen for the upcoming years, particularly in Europe, as well as sustainable technologies available to produce it. The amount of knowledge I acquired during my time at DMT was unmeasurable, since I was not only supported by the R&D department, but also by the Marketing team, as well as from every other worker at the company. I had three supervisors during my internship period, who were closely guiding me and helping me find the tools to solve any problem or doubt I could have throughout the way. Furthermore, having the opportunity of attending a very important congress in Sweden focused on advanced biofuels and their latest uses in the transport sector, as well as the opening ceremony of the first hydrogen refueling station in Stockholm, gave me the chance to obtain even more information directly from experts, which helped me a lot with the development of my project. I would definitely recommend all students from any country of the world who are interested on having a one-of- a-kind internship experience abroad to choose DMT! I guarantee that you won’t regret it, since you’ll have the opportunity to spend time and share knowledge and experiences with the best kind of people you’ll ever meet!


DOWNLOADS